VoorwaardenVoorwaarden

Annulatie
*Bij annulatie >48 uur wordt er een annulatiekost van 10 euro aangerekend.
*Bij annulatie <48 uur rekenen wij U de helft van de totale ritprijs aan.
*Bij annulatie <24 uur rekenen wij U de volledige ritprijs aan.


Afspraken

Zaventem
Bij het landen in Zaventem kan U de chauffeur vinden aan de Java Coffee bar vergezeld door een bordje met Uw naam op.
Wij vragen U ons te verwittigen op het onderstaande nummer indien er een vertraging is van meer dan 45 minuten.
+32 468 201 045

Charleroi
Bij het landen in Charleroi kan U de chauffeur vinden in de aankomsthal aan het Jetair kantoor bij uitgang 3, vergezeld door een bordje met Uw naam er op.
We vragen U ons te verwittigen op onderstaand nummer indien er enige vorm van vertraging is.
+32 468 201 045


Algemeen
Wij vragen U om ons steeds iets te laten weten als er problemen zijn met de bagage op de luchthaven.
Wij vragen U tevens om ons iets te laten weten indien U uw vlucht mist.
Onze chauffeurs blijven maximum 60 minuten na landing van Uw vlucht op U wachten. Indien we van U niets gehoord hebben, zullen we de chauffeur de opdracht geven de luchthaven te verlaten. Het totaalbedrag van deze rit zal U aangerekend worden.
Indien uw vlucht vertraging heeft, zullen wij steeds voorrang geven aan onze vertrekkende klanten.
Indien uw vlucht te vroeg geland is,kan het zijn dat U even op de luchthaven moet wachten aangezien de voorziene chauffeur misschien nog met klanten op weg is naar de luchthaven. De chauffeur zal dan maximum 30 minuten na de opgegeven landingstijd op de luchthaven aanwezig zijn. Indien de chauffeur vroeger op de luchthaven kan zijn, zal dit ook zeker gebeuren.


Betalingsmogelijkheden.

Particulieren
Particulieren betalen steeds contant aan de chauffeur.
Indien gewenst kan U een betalingsbewijs van de chauffeur krijgen.

Bedrijven
Grotendeels zal dit ook via contante betalingen gebeuren. Bedrijven hebben de mogelijkheid om via een factuur te betalen.Dit dient wel op voorhand vermeld te worden samen met de facturatie gegevens.
Indien gewenst kan er contant betaald worden aan de chauffeur en bezorgen wij U het factuur na het uitvoeren van de ritten.

Algemeen
Bij het niet betalen van de factuur 10 dagen na factuurdatum rekenen wij een toeslag van 15% aan, met een minimum van 75 euro per maand. Tevens rekenen wij per dossier een eenmalige administratieve kost van 125 euro.


Reserveren

Wij vragen U steeds tijdig te reserveren zodat we kunnen verzekeren dat we een chauffeur aan uw boeking kunnen koppelen.
Bij het invullen van het aanvraagformulier op de website vragen we U steeds het juiste uur van landen in te vullen.
Indien de gegevens na ontvangst van de bevestigingsopdracht onjuist zijn en tot op de datum van transport geen correctie is aangevraagd, blijft het totaalbedrag verschuldigd.
Indien U extra veel bagage meeneemt (meer dan 1 koffer en handbagage per persoon), gelieve dit te vermelden bij de reservatie. Indien U met drie personen of minder bent en toch veel bagage bij hebt (dat niet in een personenwagen past), zullen wij automatisch een minibusje sturen. Uiteraard wordt hier wel de prijs van 4-8 personen(minibus) aangerekend. Zo komen we niet voor verrassingen te staan tijdens het ophalen en geraken we zonder enige problemen op de luchthaven.


Bevuilen/Beschadigen

Bij het bevuilen van de wagen, in welke zin dan ook, zal er U een kost van 100 euro aangerekend worden. Deze kost dient onmiddellijk aan de chauffeur betaald te worden.
Bij het beschadigen van de wagen in welke zin dan ook, zullen de reparatiekosten worden aangerekend.


Dieren

Gelieve steeds bij uw reservatie te vermelden als er een dier vervoerd moet worden.


Gordel

De reiziger is verplicht bij het instappen van de wagen zijn gordel onmiddellijk om te doen. Een opgelegde boete die voortvloeit uit het zich niet houden aan deze verplichting zal op de reiziger verhaald worden.


Kinderstoelen

Kinderstoelen worden steeds gratis ter beschikking gesteld. Gelieve duidelijk bij de bestelling te vermelden dat we kinderstoelen dienen te voorzien, te samen met de leeftijd van uw kind.


Privé-vervoer

U kan kiezen voor privé-vervoer.
Privé-vervoer houdt in dat er niet gestopt wordt onderweg om iemand anders op te pikken, u reist dus met het door u gekozen gezelschap. Indien U voor privé-vervoer kiest, brengen wij wel een meerprijs van 5 euro per rit in rekening.


Tussenstops/Extra personen

Indien de tussenstop niet opgegeven is bij de bestelling, zal de chauffeur ook geen tussenstop maken.
Indien er extra personen meegaan die niet opgegeven zijn bij de bestelling zal er per extra persoon de volledige ritprijs aangerekend worden.


Rokers

Rokers kunnen op weg naar de wagen roken en dus niet boven waar de taxi's staan.
We vragen dan ook U eerst te melden bij de chauffeur. De chauffeur begeleid jullie dan naar de parking, waar er kan gerookt worden. Bij het niet houden aan deze afspraak zal de chauffeur het parkeergeld bij de totaalprijs bijtellen.(5euro)


Vertragingen

Taxivrij kan in geen enkel geval aansprakelijk worden gesteld voor enige schade veroorzaakt door ons of door overmacht. Doch zal Taxivrij al het nodige doen om dit te voorkomen.


Wachttijd

Er wordt een wachtgeld aangerekend van 28 euro per uur indien de taxi langer dan 10 minuten dient te wachten. (uiteraard is dit NIET van toepassing bij het wachten op de luchthaven)